THAISALLAD med label rouge frigående kyckling, sesam, koriander och mynta

INGREDIENSER:

• 4 st Label Rouge frigående kycklingbröst med skinn
• Rapsolja till stekning
• Rostade sesamfrön till garnering

Glace:
• 1 dl japansk soya
• 1 msk sesamolja
• 2 msk socker
• 1 msk ketchup
• 1 msk risvinäger
• 1/2 tsk chiliflakes
• Limesaft

Sallad:
• 1 pkt sockerärtor, fint strimlade
• 4 st salladslök, tunt skurna
• 1 pkt böngroddar (200 g)
• 2 röd chili, urkärnade och strimlade
• 2 bok choy, strimlade
• 1 broccoli, tunt skivad
• 1/2 liten spetskål, skuren i bitar
• 1/2 knippe koriander, plockade blad
• 1/2 knippe mynta, plockade blad

Dressing:
• 2 st thai chili, tunt skurna I skivor
• 1/2 dl socker
• 1 msk sesamolja
• 1 dl limesaft och zest från 2 lime
• 2 msk fisksås
• 2 msk finhackad koriander
• 1 msk rapsolja

FÖRBEREDELSER

• Blanda ihop alla ingredienser till glacen.
• Häll någon matsked olja i en stekpanna och lägg Label Rouge frigående kycklingen med skinnsidan ner i oljan. Ställ stekpannan på spisen på medelvärme och stek på skinnsidan tills riktigt krispig. Häll i glacen och koka in i kycklingen. Först på skinnsidan och sedan. På köttsidan. Lyft upp kycklingen på ett fat och häll över resterande glace från pannan över Label Rouge frigående kycklingen och låt vila.
• Ta en stor bunke och fyll med vatten och några isbitar. Lägg i alla igredienser till salladen i vattnet och blanda. Lyft upp salladen från vattnet i ett durkslag och låt rinna av. Helst i kyl.
• Blanda alla ingredienser till dressingen i en bunke och låt stå minst 30 minunter.
• Fördela salladen i fyra skålar.
• Häll över dressingen på salladen. Skiva Label Rouge frigående kycklingenbrösten och lägg på salladen. Toppa med rostade sesamfrön.