INGREDIENSER:
• 4 st Label Rouge frigående kycklinglår
• 4 st gullökar, skivade
• 2 dl kalamataoliver, med kärnor (går även med urkärnade)
• 5 vitlöksklyftor, finhackade
• 100 g smör
• 4 msk olivolja
• Ca 1 dl plockade persiljeblad
• Ca 1/2 dl plockade korianderblad
• Ca 1/2 dl plockade myntablad
• 2 msk korinter
Kryddblandning:
• 1 tsk korianderfrön
• 1 tsk spiskummin
• 1 krm kardemummafrön
• 1 krm fånkålsfrön
• 1 krm svartpepparkorn
• 4 st kryddpepparkorn
• 2 tsk gurkmeja
• 1/2 tsk malen kanel
• 1 tsk paprikapulver
FÖRBEREDELSER
• Mixa alla kryddor till kryddblandningen.
• Dela Label Rouge frigående kycklinglåren i leden till två bitar.
• Ta taginen och lägg i smör och oljan.
• Lägg sedan i 3 msk av kryddblandningen.
• Häll i all lök och oliverna.
• Lägg lock på och ställ i ugn på 200 °C i ca 20 minuter.
• Krydda Label Rouge frigående kycklingen med salt och pudra på kryddblaningen och lägg på löken i taginene.
• Lägg häll 2 dl kycklingbuljong över och lägg lock på.
• Fortsätt baka i ugn ca 35 minuter.
• Ta ut ur ugn och låt vila med lock på.
• Servera med nykokt couscous.
• Toppa taginen med persilja, mynta, koriander och korinterna.