INGREDIENSER
• 4 kycklingfiéer utan skinn
(label rouge)
• 2,5 dl panko
• 2 st ägg
• 1 dl vetemjöl mjöl
• matolja
• smör
Cafe de paris smör:
• 200 g smör
• 2 msk chilisås
• 1,5 tsk curry
• 1,5 tsk curry
• 2,5 tsk
• 2,5 tsk worcestersås
• 2 klyftor vitlök
• 0,5 msk torkad dragon
• 0,5 msk torkad oregano
• 1 msk dijonsenap
• 1 tsk paprikapulver
• 1 bananschalottenlök
• 1 msk cognac
• salt
FÖRBEREDELSER
• Banka försiktigt ut kycklingfiléerna mellan plastfolie. Vispa upp äggen lätt. Vänd kycklingen i vetemjölet och klappa bort överflödigt mjöl. Doppa sedan kycklingen i äggen och låt rinna av, panera sedan i panko och se till att hela kycklingen blir täckt.
• Stek kycklingen på medelhög värme med tillräkligt olja till den börjar bli gyllenbrun, klicka i smör och stek vidare tills smöret blir brynt och kycklingen har en härlig gyllenbrun färg.
• Finhacka löken och blanda samtliga ingredienser till Café de Paris och vispa fluffigt med elvisp.