HELSTEKT KYCKLING ”PIMENTON”

INGREDIENSER

• 1 hel kyckling (label rouge)

Marinad:
• 1/2 msk rökt paprikapulver
• 2 vitlöksklyftor
• 1 msk olivolja

Salsa canaria:
• 2 spansk peppar (chili som inte
är så stark)
• 2 vitlöksklyftor
• 1 tsk salt
• 1 tsk spiskummin (mald går också bra)
• 2 msk olivolja
• 2 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger

Papas arrugadas:
• 1 kg Småpotatis med tjockt skal
(ej färskpotatis)
• 200 g Grovt Salt

Sallad:
• 2 st bifftomater eller andra
tomater
• 1 liten silverlök
• 1 st avocado
• salt
• peppar
• sherryvinäger eller rödvinsvinäger
• olivolja

FÖRBEREDELSER

• Mixa samtliga ingredienser till en slät kräm och gnid in kycklingen. Ställ en ugn på 180c varmluft. Ugnsstek kycklingen på en låg plåt eller form till den uppnår en temperatur på 65c inne vid benet. Ta sedan ut och låt den vila.
• Mixa samtliga med en stavmixer eller mini matberedare till en nästan slät konsistens. Mängden chili kan justeras beroende på hetta.
• Tvätta potatisen noga. Lägg i en vid kastrull med salt och täck med vatten. Koka till potatisen tills den är klar och häll sedan bort vattnet. Ställ tillbaka kastrullen på värme och skaka runt tills potatisen torkar. Låt sedan svalna något innan servering.
• Servera gärna med en sallad på bifftomat, avocado och silverlök.