INGREDIENSER
Fyllning:
• 10 st champinjoner
• 100 g tärnad kylskåpskall kycklingfile
utan skinn
• 1 äggvita
• 4 g salt
• 1 dl kylskåpskall vispgrädde
• 1/2 vitlöksklyfta
Tillagning:
• 1 finhackad bananschalottenlök
• 3 msk finhackad persilja
• 5 klyftor finhackad vitlök
• 1 msk citronjuice
• skalet från 1 citron
FÖRBEREDELSER
• Lägg kyckling, salt och vitlök i en liten matberedare eller mixtillsats till en stavmixer och mixa tills kyckling blir hårdare och ”rullar upp sig” i mixern. Tilsätt âggvitan och mixa kort till en jämn konsistens. Häll sedan i grädden i jämn takt (som majonnäs) och mixa under tiden.
• Lägg smeten i en spritspåse och sedan i kylskåp.
• Ta bort foten på champinjonerna och gröp ur lite om det behövs med ett kuljärn. Fyll champinjonerna med hjälp av spritspåsen.
• Stek champinjonerna i smöret långsamt och ös tills de är gyllenbruna. Tillsätt vitlök, schalottenlök och stek vidare i ca 20 sekunder, häll sedan i citronjuicen och persiljan. Använd termometer för att säkerställa att kycklingen är stekt i minst 65 grader innan servering.