Label Rouge-uppfödarnas expertis och engagemang

I 65 år har Label Rouge-uppfödarna befunnit sig vid en punkt i kedjan där respekt för traditionella metoder är avgörande för att producera fjäderfä och ägg av högsta kvalitet, samtidigt som djurens välbefinnande och miljön respekteras.

STÄNDIG UPPMÄRKSAMHET

SKÖTSEL AV ÄNGSMARKER

Dessa gräsytor, som måste vara planterade med träd, ger fjäderfän tillgång till utomhusvistelse året runt, varje dag, vilket gör att de kan uttrycka sitt naturliga beteende och skydda sig mot väder och rovdjur.

NOGGRAN OMSORG OM DJUR

Detta börjar med en hälsosam, balanserad växtbaserad kost, anpassad till lantraser och långsamt växande fjäderfä. Uppfödaren går flera gånger om dagen bland fåglarna för att se till att de är vid god hälsa.

INSAMLING AV ÄGG

Vid äggproduktion samlas äggen in av uppfödaren minst två gånger om dagen, vilket garanterar optimal färskhet.

ENGAGEMANG FÖR HÅLLBART JORDBRUK

De flesta Label Rouge fjäderfäuppfödare odlar den spannmål de utfodrar sina djur med. Som garant av traditionella färdigheter i harmoni med sin miljö spelar de en aktiv roll för att skydda den biologiska mångfalden och landskapets mångfald.

TRANSMISSION OCH FRAMTID

Label Rouge-producenternas engagemang. Det handlar om att föra vidare en jordbruksetik och produktionsmetoder som, även om de är traditionella, i allt högre grad föredras av yngre generationer, vilket säkerställer att detta unika kunnande får en lång livslängd.

BEVARANDE AV LANTRASER

Label Rouge Uppfödare hjälper till att upprätthålla lantraser (stammar), som valts för sin långsamma tillväxt och anpassning till utomhusuppfödning. Denna tålighet gör dem mer motståndskraftiga mot sjukdomar, vilket begränsar användningen av läkemedel, särskilt antibiotika. Användningen av fytoterapi, eteriska oljor, homeopati och andra alternativa produkter föredras.

LABEL ROUGE: EN SEKTOR MED ETT KOLLEKTIVT ENGAGEMANG FÖR KVALITET

STRIKTA PRODUKTIONSREGLER

Alla aktörer inom sektorn har samma mål: att leverera överlägsen kvalitet till konsumenterna. Alla tillämpar strikta produktionsregler, som definieras i de Label Rouge-specifikationer som godkänts av de offentliga myndigheterna.

TRANSPARENS OCH SÄKERHET FÖR KONSUMENTERNA

Alla är föremål för interna kontroller av Organisme de Défense et de Gestion (ODG-Försvars- och förvaltningsorganisation) och för oannonserade revisioner av ett oberoende, godkänt certifieringsorgan, vilket garanterar öppenhet och säkerhet för konsumenterna.