…och mer varje dag. Som en del av en ansvarsfull och hållbar strategi bygger Label Rouge uppfödning av frigående fjäderfä på miljömässiga, sociala och ekonomiska fördelar.
DEN MEST MILJÖVÄNLIGA
.
DEN STORSLAGNA NATUREN, EN SKATTKISTA AV BIOLOGISK MÅNGFALD
Ängarna runt hönshusen är stora gräsbevuxna, trädbevuxna utomhusområden som fjäderfäna har tillgång till hela dagen, året runt.
Ett plus för miljön, eftersom deras yta på över en hektar kan lagra cirka 2,35 ton CO2.
BEGRÄNSAT KOLDIOXIDAVTRYCK
Det är obligatoriskt!
Avståndet mellan gårdar och slakterier måste vara mindre än 100 km.
Inte mer än 3 timmars bilresa, punkt slut.
MINDRE ENERGIFÖRBRUKNING
Label Rouge fjäderfäuppfödare installerar allt oftare utrustning för att förbättra energieffektiviteten i sina hönshus.
Förbättrad isolering, vattenmätare, moderniserad uppvärmningsutrustning för att minska propanförbrukningen, användning av automatiska styrsystem… allt detta är sätt att skydda planeten och spara pengar.
BEVARA LOKALA RASER
Sedan Label Rouge skapades på 1960-talet har den bevarat mångfalden av lokala raser, varav vissa var på gränsen till utrotning.
Poulet jaune cou nu des Landes, Géline de Loué, Poulet noirs de Bourgogne et de Challans, Géline de Touraine… alla dessa raser är lämpade för utomhusuppfödning, växer långsamt och har en oklanderlig köttkvalitet tack vare sin tåliga natur.
MEST SOCIALT ANSVARSTAGANDE
.
PRIORITERING AV DJURSKYDD
Varje steg i produktionen av Label Rouge följer principerna för djurens välbefinnande.
Under dagen kommer och går fjäderfäna fritt i rastgårdarna utomhus. Träd och buskar skyddar dem från solen, vindar och rovfåglar.
På natten återvänder fåglarna till hönshusen, som är begränsade i storlek och har låg täthet (högst 11 kycklingar/m2 i Label Rouge). De vilar på en ströbädd av halm, som ofta produceras på gården.
EN LÄNGRE UPPFÖDNINGSPERIOD
Den minsta uppfödningstiden varierar från art till art.
I samtliga fall är den lång: minst 81 dagar för kycklingar och minst 94 dagar för pärlhöns.
ÖVERLÄGSEN KVALITET, MER ÄN BARA ORD
All produktion av fjäderfä och ägg på Label Rouge-gårdar sker enligt strikta, statligt erkända specifikationer för att garantera optimal kvalitet och smak. Spårbarhet och säkerhet garanterar öppenhet om ursprung och ett engagemang för att erbjuda bästa möjliga service.
DEN MEST EKONOMISKA
.
DET ÄR BRA FÖR DEN LOKALA…
Det finns 6 000 Label Rouge-gårdar för fjäderfä i hela Frankrike. Det är gårdar i mänsklig skala som spelar en viktig roll i den lokala ekonomin. De bidrar till landsbygdens liv och ofta till dess identitet: Janzé, les Landes, Loué, Argoat, Challans, Licques, Auvergne, Le Gers, Alsace, Normandie…
…OCH SYSSELSÄTTNING!
En Label Rouge-uppfödare av slaktkycklingar skapar upp till 2 heltidsjobb (utöver sig själv). Dessa jobb kan inte omlokaliseras och finns på hela den franska landsbygden.